Žigovi za vosak

Personalizirani žigovi za vosak

Žig za vosak u svojoj konstrukciji sadrži drvenu dršku i posebno izgraviranu mesing pločicu sa Vašim logotipom i tekstom. Reljefni otisak je okruglog oblika, a dolazi u promjerima od 20mm do 50mm. Otisci mogu prikazivati što god želite, od najjednostavnijeg natpisa, datuma, logotipa do kompliciranijih sadržaja. Žig za vosak može sadržavati posebnu poruku za omotnice u kojima su pozivnice za Vaše elegantno vjenčanje, biti dodatak svilenim vrećicama ili kutijicama u kojima su poklončići za vaše drage goste ili posebnu oznaku koja se otiskuje na staklenku vašeg domaćeg džema i meda (bocu rakije) te proizvodu daje svojevrstan dokaz porijekla. Osim samog žiga za vosak u ponudi imamo dodatna pomagala poput žličice za taljenje pečatnog voska, te sam pečatni vosak koji će Vam omogućiti lakše korištenje personaliziranog pečata za vosak. Pečatni vosak se još uvijek tradicionalno koristi na dokumentima velike važnosti. Zbog mogućnosti personalizacije i posebnog, elegantnog izgleda, posljednjih godina postao je iznimno popularan u privatne svrhe. Često se koristi na pozivnicama za vjenčanje ili za kreiranje dojmljivog imidža nekog poduzeća. U žličicu je moguće postaviti dvije boje pečatnog voska, a njihovim otapanjem nastaje zanimljiv mramorni izgled.

Galerija

Svjetlo svijeća, miris voska i drveni pečat nekad davno bili su glavni sastojak svake korespondencije. Otopljeni crveni vosak u koji se utiskivao poseban simbol, žig ili grb bili su jedino osiguranje da sadržaj poruke nisu vidjele treće oči. Elegantno, praktično ali i romantično rješenje! Danas umjesto otiska u vosku u svojoj korespondenciji koristimo brojne druge zaštite, no zašto ponekad ne bi vratili vrijeme i bar u posebnim situacijama iskoristili elegantne pečate za vosak? Bez obzira da li želite osigurati sadržaj svog pisma, dodati poseban starinski štih svojim pozivnicama za vjenčanje ili posebnim otiskom osigurati kvalitetu svog proizvoda, pečat za vosak prava je stvar za vas!

Žig za vosak

Voštani žig nastaje topljenjem voska na površini koja je za to predviđena. Dobiveni rezultat je izdignuti trodimenzionalni amblem koji se može koristiti kao potpis ili ukras. Voštane žigove obično su koristile kraljevske obitelji i drugi pripadnici viših klasa kako bih bili prepoznatljivi u svojoj okolini. Pčelinji vosak je primarna komponenta voska za pečate i koristi se zbog svojih ljepljivih svojstava. Kada se otopi i nanese na papir vosak stvara jaku vezu koja može držati pečat na mjestu. Dodataka drugih materijala kao što je smola može učiniti vosak fleksibilnijim i otpornijim na lomljenje i lakšim za rad. Danas se voštani pečati koriste u razne svrhe poput formalnih pozivnica, pozivnica za vjenčanja pa tako i za upotrebu vlastitog identiteta. Voštani žigovi dolaze u različitim dizajnima uključujući monograme, grbove, logotipe ili pak neke personalizirane otiske. Vosak koji se koristi za žigove mješavina je pčelinjeg voska i smole što stvara izdržljivi žig koji je otporan na lomljenje i pucanje. U ponudi imamo žigove u dimenzijama 20mm, 25mm, 30 mm, 40mm, 50mm ili proizvoljna dimenzija žiga.

Pečatni vosak

Vosak za žigove je posebna vrsta voska koji je dizajniran za stvaranje otiska prilikom žigosanja pečatom. Napravljen je od mješavine pčelinjeg voska i drugih materijala poput smole pigmenta i ulja. Specifična mješavina sastojaka može varirati ovisno o proizvođaču i željenim svojstvima voska. . Dostupne su različite vrste voska za pečate, uključujući tradicionalne voštane štapiće i vosak za pištolj za ljepilo. Tradicionalni voštani štapići čvrsti su blokovi voska koji se tope žlicom za vosak ili svijećom. Fleksibilni voštani štapići su savitljiviji i mogu se saviti bez pucanja. Vosak za pečate također dolazi u različitim bojama od klasične crvene do metalik zlatne i srebrne. Neki su voskovi čak i mirisni, dodajući dodatni dašak elegancije vašim pečatima.

Sve proizvode vezane za žigove za vosak možete naći ovdje. Zapečatite svoj vizualni brand i oduševite buduće klijente. Kvaliteta našeg proizvoda je iznimna vrijeme isporuke je kratko, a uz sve proizvode dobivate garanciju. Kontaktirajte nas na www.git.hr i www.pecati.com kako bi Vam olakšali poslovanje i omogućili unapređenje Vašeg poduzeća. Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram gdje možete svakodnevno naići na novitete koji olakšavaju svakodnevne poslove u poduzeću.