Specifične vrste žigova – označavanje različitih materijala

Žigovi, pečati i štambilji od davnih dana se koriste za pečaćenje papira, akata i dokumenata, no što je sa svim onim predmetima koje se ne može pečatiti na tradicionalan način? Žig za drvo, žig za led i žig za glinu su specifične vrste pečata koje se koriste za označavanje i personalizaciju različitih vrsta proizvoda, materijala i predmeta. Omogućuju kreiranje autentičnog izgleda i kreativno brendiranje. Otisci na ledu, drvu i glini postaju zanimljiv dodatak koji pomaže u oblikovanju identiteta poduzeća izdvajajući ga iz mnoštva.

Žig za drvo

Žigovi za drvo predstavljaju jednostavan za korištenje, ali impresivan način označavanja raznih materijala. Otiske je moguće kreirati na drvu, plutu, koži, pa čak i na kori naranče. Izrađeni su od mesinga i koriste se poput obične lemilice. Žigovima je moguće otiskivati logotipe, ilustracije, tekst ili inicijale na površini različitih predmeta i čvrstoj podloga. Ovaj prilagodljiv proizvod idealan je za označavanje drva u drvnoj industriji gdje se najčešće koristi, a može poslužiti kao zanimljiv dodatak u ugostiteljstvu gdje obogaćuje iskustvo ispijanja koktela s zanimljivim otiskom na kori limuna i ostalog citrusnog voća. Pri upotrebi pečata, važno je koristiti rukavice za zaštitu od visokih temperatura.

Žig za led

Žigovi za led, popularni u uglednim ugostiteljskim objektima, transformiraju obične kockice leda u luksuzno iskustvo ispijanja osvježavajućih pića. Otiskivanje loga ili jednostavnog dizajna na ledu nije samo marketinška strategija, već je to suptilan način povezivanja s gostima. Metalni žigovi za led izrađuju se od izdržljivog materijala mesinga, pomoću suvremene CNC tehnologije, osiguravajući besprijekoran otisak.

Žig za glinu

Žigovi za glinu tradicionalno se koriste za označavanje keramičkih posuda i zdjela dodajući im autentičnosti. Danas su sve popularniji u svrhu personalizacije i ukrašavanja proizvoda od gline poput naušnica, dekorativnih vaza i jedinstvenih šalica. Brzina i jednostavnost uporabe omogućuju brzo otiskivanje reljefnih motiva na svježu glinu, dodajući karakter i identitet keramici te drugim glinenim proizvodima. Ova tehnika idealna je za sitne detalje i personalizaciju, nudeći besprijekoran proizvod jamčene kvalitete.

Svaka od ovih tehnika otvara nove mogućnosti u svijetu označavanja, brendiranja i umjetničke kreativnosti. Otisci na ledu, drvu i glini postaju simbolički elementi koji obogaćuju estetiku i autentičnost, pridonoseći raznolikosti i ekskluzivnosti u različitim industrijama. Kreirajte imidž poduzeća na poseban način i oduševite svoje klijente neočekivanom uslugom i proizvodima. Kvaliteta naših proizvoda je iznimna, vrijeme isporuke je kratko, a uz sve proizvode dobivate garanciju.  Kontaktirajte nas na www.git.hr i www.pecati.com kako bi Vam olakšali poslovanje i omogućili unaprjeđenje Vašeg biznisa. Pratite nas na društvenim mrežama Instagram Facebook gdje možete pronaći i ostale zanimljive proizvode koji olakšavaju svakodnevne poslove u poduzeću.