Pečati svih oblika, dimenzija i boja naša su specijalnost no posebno volimo one koje radimo po narudžbi, za nove namjene. Tako smo nedavno radili pečat za meso sa drvenim drškom! Riječ je o pečatu kojim se označavaju mesni proizvodi nakon klanja, a sve kako bi se otiskom tog pečata meso na neki način certificiralo, odnosno osigurala točnost njegovog porijekla.

Spomenuti pečat za meso radili smo za farmu iz sela Podhum pokraj Livna koja se bavi prirodnim uzgojem goveda i proizvodnjom mesa. Uzgoj je 100% prirodan jer se njihova goveda hrane isključivo ispašom i sijenom s pašnjaka i livada prirodnog sastava trave i ljekovitog bilja.

Obzirom da žele tržištu isporučiti vrhunski proizvod, a nemaju svoju klaonicu već im uslugu klanja vrši netko drugi, na meso nakon samog klanja stavljaju svoj pečat kako bi bili sigurni da se u hladnjači, transportu ili u mesnici njihovo ne bi pomiješalo s mesom drugog uzgajivača.

Konkretnije, oni žele omogućiti da krajnji kupac kad kupi meso iz njihovog uzgoja bude zaista siguran da je to zaista njihovo meso.

Ovaj pečat je dokaz porijekla, dokaz da je meso original.

Inače, svaki pečat za meso mora biti izrađen od gume. Oblik i veličina nisu definirani te se mogu prilagoditi vašim potrebama, a uz pečat potrebna vam je posebna tinta za označavanje mesa koja je u skladu sa propisima Europske unije.

Tinta je brzosušeća i dolazi u pakiranju od 50 ml te daje jasan otisak i neizbrisiva je.

Boje koje su dostupne: plava i ljubičasta

Ukoliko i vama treba pečat i tinta za meso, svakako nam se javite na info@pecati.com

Ostale naše pečate sa drvenim drškom možete vidjeti ovdje