Vodeći mjesec u otvaranju novih poduzeća je upravo siječanj. Budućim vlasnicima često veliki problem predstavlja biranje naziva tvrtke.

Za vas smo pretražili članke koji vam možda mogu pomoći u toj odluci.

Donosimo Vam imena tvrtki koja su bila najzanimljivija u 2015. godini, prema časopisu Inc., koji prati poduzetništvo, tehnologiju i gospodarstvo. Pogledajte Top 10 naziva:

1. Alphabet Inc. – Upravo je to ime zateklo korisnike Googlea kada je spojio svoje ‘ispostave’ pod okriljem holdinga Alphabet Inc. Ispod jednog krova sada se nalazi Google, YouTube, Android softver, Calico, Google Ventures, Google X, Google Capital ili Nest Labs. Namjera je bila stvaranje boljeg uvida u ulaganja koja se ne tiču osnovne Googleove djelatnosti, poput razvoja vozila bez vozača, istraživanja u zdravstvu i biotehnologiji ili razvijanja iznimno brzog interneta. Holding bi mogao imati pod sobom više od 26 tvrtki, što je onda više od broja slova u engleskoj abecedi po kojoj je dobio ime.

2. Karhoo – Ili možda ‘Kakav automobil?’ Tvrtka s jedinom aplikacijom koja bilo gdje u svijetu povezuje korisnike s taksijima poput dispečera. Već su dogovorili suradnju s mnogim gradovima te bi u 2016. godini trebali početi raditi u Londonu, New Yorku i Singapuru.

3. Loom and Leaf – Ova luksuzna marka madraca tvrtke Saatva, usmjerena je na ekološku udobnost. Za Loom and Leaf madrace se stoga koristi memorijska pjena biljnog podrijetla. Prodajom na  internetu izbjegavaju  trgovine i ostvaruju procvat. Saatvini madraci su postali najprodavaniji u Sjedinjenim Američkim Državama povećavši prodaju u 2014. godini za čak 270 posto.

4. Represent –  Preko ove stranice se mogu prodavati majice ili ostale stvari u sklopu raznih kampanja. Povezuje pokretača kampanje sa zajednicom, podupirateljima i kupcima, daje upute o izradi majica i predlaže cijene.

5. BabyChakra – Tvrtka pokrenuta u Bombaju povezuje roditelje kojima trebaju podaci o trgovinama i uslugama za trudnice i njegu djece. Dio imena čini riječ čakra iz Sanskrta koja znači kotač te označava vrtloge energije u tijelu.

6. Upwork – Internetske platforme Elance i oDesk na kojima se oglašavaju stručnjaci iz slobodnih zanimanja, spojile su se u jednu kako bi podigle poslovanje na višu razinu. Njihovo novo ime doista govori sve.

7. PatPat – Tvrtka s imenom koje u engleskom jeziku dolazi od naziva za  draganje po glavi djece ili životinja, namijenila je svoju aplikaciju majkama kako bi im olakšala nabavljanje odjeće i opremu za djecu. Donose značajno jeftinije svakodnevne ponude robnih dječjih marki.

8. A Plus – Tvrtka se bavi digitalnim medijima nastojeći preko internetske stranice i aplikacije donositi dobre vijesti kako bi se uz pomoć pozitivnog novinarstva utjecalo na društvene promjene. Suosnivač je glumac Ashton Kutcher, među urednicima su bivši novinari New York Timesa i Huffington Posta, a njihove stranice mjesečno bilježe oko 50 milijuna posjeta.

9. Pager – Usluga kojom se mijenja uobičajeni odnos liječnik – pacijent. Nema čekaonica, liječnik dolazi u dom, hotel ili ured.

10. The Grade – Aplikacija za upoznavanje, kako i njen naziv kaže, ocjenjuje korisnike od A plus do F. Stavlja ih u razrede prema njihovim osobinama i mišljenjima korisnika. Obećavaju da nema sumnjivih tipova u ponudi i miču sve one koji zapnu u skupinama D i F.

Izvor:

http://liderpress.hr/poslovna-znanja/deset-najboljih-naziva-novih-tvrtki/