Microban International Ltd. je globalni lider u ugradnji antibakterijske zaštite u proizvode, te konstrukciji antibakterijskih rješenja za široku potrošnju, industriju i medicinu širom svijeta.

Što je Microban?

Microban antibakterijska zaštita je nova tehnologija koja sprijećava rast i razvoj mikroorganizama. Pruža proizvodu dodatnu vrijednost u zaštiti od razarajučih mikroba, kao što su gljivice, bakterije i plijesan koje mogu prouzročiti širenje raznih zaraza i kvarljivost proizvoda.

Mikroban zaštita je ugrađena u proizvod procesu njegove proizvodnje i ne može se isprati ili skinuti sa proizvoda. Napravljena je da omogućava neprestanu antibakterijsku zaštitu za vrijeme korisnog vijeka trajanja proizvoda.

Zašto je poseban?

Mikroban tehnologija je prošla opsežna i neovisna labaratorijska istraživanja i testiranja, te ima dugu povijest u sigurnoj upotrebi. U Europi je registriran po BPD (Biocide Product Directive) regulativi, a u SAD-u u FDA (Food and Drug Administration- Državna administracija zadužena za nadzor kvalitete hrane i lijekova), za sve primjene za koje je korišten. Microban aditivi mogu se naći u proizvodima vodećih proizvođača potrošne, industrijske i medicinske namjene širom svijeta.

Kada mikrobi dođu u kontakt s površinom proizvoda, Microban antibakterijska zaštita probija se u zid čelije mikroorganizma i ometa funkcioniranje čelije, onemogućuje funkciju, rast i reprodukciju mikroorganizma.

U našoj širokoj ponudi također se mogu pronaći COLOP-ovi pečati s antibaketijskom zaštitom. Dolaze u PRINTER STANDARD LINIJI I CLASSIC LINIJI, gdje je Microban 3G-srebro-tehnologiji zaštita ugrađena u rukohvat ili prozirni indeks prozorčić. To su dijelovi pečata koji se najviše dodiruju rukama tijekom upotrebe štambilja.

Printer standard linija ima posebnu boju i dizajn. Rukohvat i pripadajuća indeks kartica je u plavoj boji. Bijelo kućište ima dodatno otisnut Microban logo.

Pokazalo se da proizvodnja s ugrađenom antibakterijskom zaštitom  donose značajnu korist krajnjem potrošaču i potražnja za takvim proizvodima uveliko raste.

U svakodnevnom životu pečate koriste različiti ljudi, što višestruki dodir rukama povećava i veći broj bakterija!

Upravo zato preporučamo ove pečate korisnicima koji rade u:

1. državnim institucijama

2. obrazovnim institucijama

3. zdravstvenim institucijama

4. financijskim institucijama

5. turizmu

IZVOR: službena stranica Colop – Microban Products Company