Putovanje tijekom pandemije

Približava nam se ljetna turistička sezona i sezona putovanja. Naravno da se brinemo zbog svoje sigurnosti prije planiranja i odlaska na samo putovanje. Zbog toga smo sastavili mali popis potrebnih stvari koje biste trebali uzeti sa sobom na put.

Dezinficijens za ruke

Dezinficijens za ruke

Dezinficijens za ruke sada je “must have” dodatak svima koji se brinu za svoje zdravlje i dobrobit ljudi oko sebe. Iako je temeljito pranje ruku sapunom najučinkovitiji način za neutraliziranje klica, to nije uvijek opcija prilikom putovanja. Koliko često ćete dezinficirati ruke, ovisi o vama, ali nakon korištenja WC-a te prije jela ili pripreme hrane najmanji je minimum. Provjerite sadrži li sredstvo za dezinfekciju najmanje 60% alkohola, najmanje potrebno za djelotvornost protiv virusa.

Antibakterijske vlažne maramice

U doba Covid-19 čistoća je najvažnija tako bi i antiseptičke maramice trebale biti sastavni dio vašeg putujućeg arsenala. Vrijedi napomenuti da mnogi proizvodi koji se prodaju kao antibakterijski neće djelovati protiv koronavirusa. Kod antiseptičkih maramica pripazite da sadrže najmanje 70% alkohola i provjerite jesu li djelotvorne protiv virusa, a ne samo protiv bakterija. Koristite ih na površinama koje koristi veliki broj ljudi. To su kvake na vratima, prekidači za svijetlo, ručke za toalet i slavinu, ručke za uređaje, poput vrata hladnjaka i i kuhala, daljinski upravljači za TV i površine u kupaonici i kuhinji. Maramice za jednokratnu upotrebu na svim prugama već dugo predstavljaju ekološku prijetnju, pa kada niste u pokretu imajte na umu da su voda i sapun dobra alternativa.

Maske za lice

Maske za lice i dalje su obvezne u mnogim dijelovima Europe i svijeta i nekim zemljama vlasti izriču kazne onima koji ih ne nose.

Bankovne kartice, a ne gotovina

U mnogim mjestima trgovine, kafići i restorani prihvaćaju samo beskontaktno plaćanje karticama u nastojanju da minimaliziraju kontakt među ljudima. Ako ste netko tko više voli koristiti gotovi novac kada putuje, bilo bi dobro da razmislite o uzimanju debitne ili kreditne kartice za kupnju, umjesto da se oslanjate samo na fizički novac.

Putovanje