pečat_za_obrt

Što mi je sve potrebno da izradim pečat za svoj obrt?

Odvažili ste se i spremni ste zakoračiti u obrtničke vode? Bravo! Čestitamo Vam i želimo sreću u radu, no prije nego što zasučete rukave i krenete raditi postoji nekoliko administrativnih zadataka koje morate riješiti.

obrtnik

Uz odabir vrste obrta, prikupljanje dokumentacije i predaje iste nadležnim institucijama te upisa u obrtni registar, morate izraditi pečat vašeg novog obrta. Jer pečat vam je neophodan za početak i Vaše daljnje poslovanje.

Tu uskačemo mi koji izrađujemo pečate svih oblika i dizajna te vrhunske kvalitete.

Dakle, kada u rukama imate svoju novu obrtnicu od gradskog ureda za gospodarstvo ili presliku Rješenja o registraciji Trgovačkog suda možete (i morate) napraviti pečat. Kako bi mogli dalje slijediti proceduru (prijava Poreznoj upravi, na zdravstveno i mirovinsko osiguranje…).

Navedena dva dokumenta jedini su dovoljno sveobuhvatni za taj korak pošto su na njima istaknute sve bitne informacije o vašem novom obrtu (npr. pečatirana prijava za upis u obrtni registar nije prikladna jer na njoj nije vidljiv točan naziv obrta).

U specifičnim situacijama, a obzirom da nadležno tijelo izuzetno rijetko odbija naziv obrta ili ga mijenja, moguća je izrada pečata bez obrtnice/rješenja odnosno prema vašem zahtjevu ali i na vašu odgovornost. Naime, u slučaju naknadne izmjene pečata trošak snosi naručitelj i upravo zato svojim kupcima uvijek savjetujemo da pričekaju službeno rješenje te izbjegnu moguće troškove.

Ono što vam je bitno za znati jest da oblik pečata nije definiran nikakvim pravilnicima i zakonima te da za izradu pečata morate definirati barem osnovne podatke vašeg novog obrta:

• puni naziv obrta kako piše na obrtnici
• puna adresa obrta
• ime vlasnika obrta
• OIB ako želite

primjeri_pečata_obrta

Ukoliko želite jednostavan pečat sa osnovnim podacima preporučujemo pečat Printer 20.

Još bitnija informacija jest da da odabrani pečat može biti na Vašoj adresi drugi dan od dana narudžbe, ako se isti naruči prethodni dan do 12 sati.

DODATNE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI NA LASER@GIT.HR, NA 042/211-877 ILI 091 111 1875.